МЕДИЙНА ГРУПА ЧЕРНО МОРЕ ЕООД
 „Медийна група Черно море” ЕООД е дружество регистрирано в регистъра на Варненски Окръжен Съд на 21.01.1997 г. като дружество с ограничена отговорност с първоначално наименование „Р.Д.-ТВ”. Дружеството премества седалището и адреса на управление в гр.София.
Основната дейност на Медийна група Черно море ЕООД е създаване на телевизионна програма с наименование „Черно море” на територията на Република България. От 20.05.2009 г. Дружеството притежава Индивидуална лицензия за доставяне на телевизионна програма с наименование „Черно море” с №ЛЛР-01-3-013-01, издадена от СЕМ. 

Дружеството е с капитал 5000 лв. разпределен на 50 дяла, всеки по 100 лева, собственост на ХОЛДИНГ ВАРНА АД. 
Телевизионна програма „Черно море” е с общ (политематичен) профил, с продължителност 24 часа. Разпространява се ефирно от април 2009, в района на град Варна. От края на 2009, програмата  се разпространява и чрез кабелни оператори и покрива целия черноморски регион: Варна, Ахтопол, Варвара, Царево, Лозенец, Китен, Приморско, Равадиново, Созопол, Черноморец, Бургас, Твърдица, Черни Връх, Константиново, Средец, Поморие, Ахелой, Равда, Несебър, Сл.Бряг, Омуртаг, Антоново, Обзор, Попово, Шабла, Балчик, Каварна, Нови Пазар, Русе и други селища.

За шест години Телевизия “Черно море” се налага като водеща регионална  медия в Североизточна България. От ноември 2014 г. обхватът на разпространение на Телевизията е променен от регионален на национален. 
„Медийна група Черно море” ЕООД е пълноправен член на АБРО (Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори).
Дейността на телевизията се осъществява от екип от 40 души (оператори, репортери, редактори, водещи, тонрежисьори, монтажисти,  графичен дизайнер, програмен координатор и др.) в студио, намиращо се в гр.Варна. 
Студиото на телевизията е оборудвано с модерна  видео, монтажна и компютърна техника. Разполага с диференцирани студия за заснемане на сутрешен блок, новини и има модерно оборудван “блубокс”. Телевизията притежава звукозаписно студио за озвучаване, богата монтажна техника и компютри за предпродукция и постпродукция. Разполага и с богат архивен видео материал.

Програмата на телевизия “Черно море” е изключително разнообразна, за да отговаря на различните потребности и интереси на зрителите. Особено важно значение за това имат сутрешния блок, публицистичните предавания и новините, които са изцяло ориентирани към регионалните проблеми. 

Благодарение на програмните стълбове, телевизията има потенциал за таргетиране на рекламните кампании и е максимално полезна на партньорите си, осигурявайки им възможност да достигнат директно до своите потенциални клиенти.

•    От 2012 г. Телевизия “Черно море” има договор с Община Варна за прякото излъчване на заседанията на Общински съвет Варна. Дружеството е изпълнител и по други проекти на български общини за реализиране на предаване „Европейска Варна”, „Бургас днес” и др.

•    През 2013 г. и 2014 г. дружеството бе изпълнител по обществена поръчка за излъчване на видеоклипове на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

•    Дългогодишни клиенти на дружеството са „М САТ КЕЙБЪЛ” ЕАД, „УД Реал финанс асет мениджмънт” АД,  „Пазари” ЕООД, „Титан АС” ЕООД, „Солвей соди” АД, „Кардиолайф” ООД, ВСУ „Черноризец Храбър” и други. 

•    „Медийна група Черно море” ЕООД е партньор с утвърдили се в рекламния бизнес рекламни агенции като „Бранд ню айдиъс” ЕООД, „Аргент – 2002” ООД, „ГИД Консулт” ООД и др.

Екипът на Телевизия „Черно море” работи и се развива съобразно нарастващите потребности на зрителската аудитория, която бива все по-информирана и взискателна. Поставените дългосрочни цели са разнообразяване и обогатяване на предлаганите от медията  авторски предавания, репортажи, забавни продукции. 
През годините телевизията неведнъж е приемала  в екипа си стажуващи студенти, които след това са продължили своята работа в редиците на редовните репортери, водещи на предавания, или като служители в техническият екип. Свежите идеи, желанието за работа и развитие са движещата сила, която поддържа активна всяка уважавана медия.   

 
2016
Финансова информация
Виж всички анализи и отчети
Над 550 000 читатели онлайн избраха новинарския сайт от медийната група на Bulgaria ON AIR-Dnes.bg в дните на изборите

Над 550 000 читатели онлайн избраха новинарския сайт от медийната група на Bulgaria ON AIR-Dnes.bg в дните на изборите

10.11.2016

Dnes.bg - с рекорден брой потребители по време на изборите за президент в България и САЩ Гордеем се, че можем да предложим на...

Прочети повече >