Холдинг Варна осинови вълче от варненския зоопарк

02.04.2016

Вълче от варненския зоопарк е новото попълнение в семейството на Холдинг Варна АД. Осиновителите му дадоха името Амарок. Така се е наричал гигантски вълк от митологията на инуитите-древни ескимоски народи.
През месец май Амарок ще навърши една година, радва се на добро здраве и голям интерес от страна на посетителите на зоопарка. От управата на зоологическата градина споделиха, че Амарок е особено ценен за тях, тъй като той и братчетата му са първите вълчета, родени тук от десет години насам.

От името на новите „родители” изпълнителните директори на Холдинг Варна Ивелина Шабан и Милчо Близнаков се ангажираха да се грижат ежемесечно за комфорта на вълчето. С дарените средства ще бъдат подобрени неговите условия за живот. Те ще се използват за поддръжка и ремонт на обитавания от Амарок кът, закупуване на играчки, дървен материал и други необходими консумативи. С храна и медицинско обслужване животните са обезпечени от зоопарка.
Кампанията „Осинови бебета в зоопарк Варна”, в която се включи и Холдинг Варна АД, стартира през 2013 г и цели да подпомогне  дейността на зоологическата градина, която е радост за малки и големи в морския град от 1961 година насам. От Холдинга се надяват техният пример да бъде последван и от други, за да виждаме вълнението в детските очи и да бъдем горди, че сме продължители на една хубава варненска традиция, каквато е посещението в зоологическата градина.