Андрей Василев: Новата визия на Централните бани успя да върне варненци на Алеята

08.08.2016

Андрей Василев: Новата визия на Централните бани успя да върне варненци на Алеята


- Г-н Василев, туристическият сезон е в разгара си. Сбъдват ли се прогнозите за повече туристи през Лято 2016-а?

- Да, мисля, че прогнозите за увеличение на броя на туристите се сбъдна. Наблюдава се чувствителен ръст на посещенията от различни националности туристи. Освен това градът ни стана примамлива дестинация и за нашите съседи – румънците.

 

- Имате ли наблюдения какви туристи (българи или чужденци) посещават повече варненските плажове и крайбрежната алея?

Наблюденията ми са, че основните посетители на варненските плажове и крайбрежната алея са български туристи. Това е свързано с факта, че повечето чуждестранни туристи идват на почивка в хотели, където се предлага ALL INCLUSIVE.

 

- След ремонта на Централните морски бани засили ли се интереса от страна на туристите?

- Определено новата визия на Централните морски бани, успя да върне варненци на крайбрежната алея. Надявам се и все повече чужди туристи да бъдат привлечени от красотата на варненското крайбрежие.

- Пазят ли варненци и гостите на града?

- Няма как да поставя под общ знаменател всички варненци и гости на града. Наблюденията ми са, че това е въпрос на лична култура.

 

- Промяната на правилата за къмпингуване намали ли незаконното “акостиране” на кемпери?

- Да. Приемането на тази наредба, повлия много върху незаконното къмпингуване и такива случай почти не се срещат на територията на варненските плажове. Естествено има и изключения такива са незаконно къмпингуващи с каравани и кемпери на плаж Аспарухово.

 

- В тази връзка какъв е режимът на движение по “Алея първа”?

- През тази година, както и през предходната с помощта на Община Варна се създаде организация за стриктно контролиране на движението по крайбрежната алея. По този начин се избягват задръстванията и е възможно да се осъществи достъп до всяка една точка с автомобил със специален режим на движение.

Борис Проданов
Черно море