Благотворителната инициатива "Сила, скорост и добри сърца" събра над 3200 лева в подкрепа на децата със спина бифида и хидроцефалия във Варна

20.03.2018

Над 200 души взеха участие в спортното предизвикателство „Сила, скорост и добри сърца”, което се проведе в събота, в Морската столица. Събитието успешно изпълни мисията си, да събере средства за децата диагностицирани със спина бифида и хидроцефалия във Варна. Инициативата е част от годишния календар на платформата за алтернативно бягане iRun, съвместно със спортен клуб GymBox и генералното спонсорство да Холдинг Варна АД
Регламентът не затрудни участниците, като идеята е всеки който желае да помогне за каузата, да се включи. Тези, които обичат да предизвикват себе си също успяха да повишат адреналина. Някои от участниците бягаха в морската градина дистанция 1, 2.5 или 5км, а други вдигаха тежести. 

За всеки пробяган километър се правеше дарение от 1 лев. Благотворително се включиха и деца, които бягаха дистанция от около 500 метра.

Вдигащите тежести бяха малко над 50, а за всеки вдигнат сумарно тон те също даряваха по 1 лев за каузата. 

Общата събрана сума от от участниците е 1900лв. Допълнително към сумата бяха добавени и 1300 лева от генералния спонсор на събитието "Холдинг Варна" АД.

За радост на организаторите, инициативата излезе и извън пределите на Варна. "Очакваме още средства, които ще бъдат преведени по банков, от хора които днес бягаха в София и се включиха дистанционно", сподели Красимира Маркович от iRunbg за Moreto.net.

Каузата на събитието е да се подпомогне ежедневието на децата със спина бифида и хидроцефалия във Варна и да съберат средства за организирането на по-различни и трудно достъпни спортни занимания за децата – спускане със зип линия/тролей, конна езда, преход до хижа, плаване с кану - упражнения и игри много подходящи за тяхното възстановяване и двигателна активност.