Благотворително спортно събитие в полза на децата със спина бифида и хидроцефалия във Варна организира IRun, с генералната подкрепа на Холдинг Варна АД

21.02.2018

За трета поредна година Холдинг Варна AД е генерален спонсор на събития от спортния календар на платформата за алтернативно бягане iRun.
Този път формата на маратона е различен, тъй като е с благотворителна цел, в подкрепа на “СПИНА БИФИДА И ХИДРОЦЕФАЛИЯ БЪЛГАРИЯ”. Стартът на спортното мероприятие, под наслов “СИЛА, СКОРОСТ И ДОБРИ СЪРЦА -1 тон = 1 км = 1 лв”, ще се проведе на 17 март от 10.00 ч., на входа на Морската градина във Варна.  

Идеята на организаторите от  iRun.bg & My Gymbox,  e всички смели хора с добри сърца, които искат да съчетаят спорта с благородна кауза, да се включат в една от двете дисциплини - бягане или силово упражнение. След представянето си участниците ще дарят определена сума, спрямо собственото си постижение.

Каузата, която обединява организаторите от iRun.bg и Холдинг Варна АД, е да се подпомогне ежедневието на децата със спина бифида и хидроцефалия във Варна и да съберат средства за организирането на по-различни и трудно достъпни спортни занимания за децата - спускане със зип линия/ тролей, конна езда, преход до хижа, плаване с кану - упражнения и игри много подходящи за тяхното възстановяване и двигателна активност.
Генералният спонсор на събитието Холдинг Варна АД ще предостави 50% от необходимата сума за децата, останалото - ще се извоюва и дари от всеки един от участниците в състезанието.
Няма ограничения за пол и възраст. За участие в състезанието, алтернативите са: бягане и тренировъчен комплекс, включващ вдигане на свободна тежест от земя.
По традиция, в края на събитието има томбола между всички участници с награди от организаторите: карти за безплатни тренировки в my Gymbox; безплатно участие в организирани от iRun събития, съответно награди от спонсора и партньори. 

Всички зрители и неучаствали в спортните предизвикателства, също имат възможността да дарят средства.
Подробности за регламента можете да откриете на страницата на iRun.