Вълчето Амарок, което Холдинг Варна АД осинови стана на 2 години

26.05.2017

Вълчето Амарок от варненския зоопарк, което Холдинг Варна АД осинови миналия февруари,  навършва 2 годинки през май. 
Вълчето е в добро здраве и заедно с братчетата си се радва на голям интерес сред посетителите на зоопарка. Особено любопитство проявяват най-малките, които често задават въпроса откъде идва неговото име. Легендарното име Амарок му дадоха осиновителите - така се нарича гигантски вълк от митологията на инуитите - древни ескимоски народи.  Чрез митологичното име те орисаха вълчето да расте здраво, силно и красиво, да радва всички, дошли да се разходят  горския кът на морската столица, където са събрани множество животни от приказките. 
От управата на зоопарка споделят, че Амарок  и братчетата му са особено ценни за тях. Това са първите вълчета, родени тук от десет години насам.
 Изпълнителните директори на Холдинг Варна Ивелина Шабан и Милчо Близнаков с радост се ангажираха  и тази година да се грижат ежемесечно за комфорта на вълчето. С дарените средства ще бъдат подобрявани неговите условия за живот. Те ще се използват за поддръжка и ремонт на обитавания от Амарок кът, закупуване на играчки, дървен материал и други необходими консумативи. С храна и медицинско обслужване всички животни са обезпечени от зоопарка.

С осиновяването на Амарок Холдинг Варна се включи в стартиралата през 2013 г. кампания "Осинови бебета в зоопарк Варна". Кампанията е в помощ на зоологическата градина, която радва жители и гости на Варна от 1961 година насам.
„Искрено се надяваме интересът към  осиновяване на питомци на варненския зоопарк да продължава и в кампанията да се включват все повече  фирми, учреждения и частни лица. По този начин възпитаваме отговорност у децата си, учим ги да полагат грижи за околните, за по-слабите и беззащитните. А когато се грижат, децата се научават да пазят и да ценят усилията-своите и на другите”, казват Ивелина Шабан и Милчо Близнаков. Те изразяват увереност, че този пример ще бъде последван, за да има радост в детските очи и всички ние да сме горди, че вече десетилетия Варна успява да съхрани своя приказен горски кът.