В курорта Св.св. Константин и Елена откриха най-новия петзвезден хотел "Астор Гардън"

25.07.2018

В курорта Св.св. Константин и Елена край Варна отвори врати най-новият и модерен хотел „Астор Гардън“. Той е изграден за 2 години, като в него са инвестирани 15 млн. евро. В него се предлагат отлични условия за морска, СПА и кулинарна ваканция. Разкритите нови работни места са близо 150. Близо 15 млн. евро са вложени в най-новия петзвезден хотел в курорта Св.св. Константин и Елена. 

Хотелът е най-новият от портфолиото на „Св.св. Константин и Елена холдинг“ АД, каза на среща с журналисти неговият изпълнителен директор Елена Косева. Той е един от ключовите инвестиционни проекти от дългосрочните планове за развитие на курорта като целогодишна морска, СПА и кулинарна дестинация.


На разположение на гостите са 3 басейна с минерална вода, от които единият е за деца.
Помислено е и за място за игри за най-малките.

 

Представителите на медиите се запознаха намясто с възможностите на хотела, в който вече прекарват почивката си близо 300 гости от Германия, Белгия, Франция, Великобритания, Полша, Русия, Иран и България. Той разполага с 230 стаи и апартаменти, 2 ресторанта, от които основният е с 500 места. Вторият е на известния шеф Андре Токев и в него могат да се опитат уникални негови кулинарни специалитети.


В непосредствена близост е разположена и изискана бална зала, подходяща както за елегантно светско събитие, така и за сватбени тържества. За гостите има също 4 бара, 3 басейна с минерална вода, СПА център със сауна, парна баня и масаж, зона за развлечения за деца и възрастни с билярд, джаги и тенис на маса. Предвидени са и зали за конферентен туризъм.


Зоната за развлечения предлага възможности за билярд, джаги и тенис на маса.
Условията за фитнес са превъзходни.


Непосредствено до „Астор Гардън“ се намира термален комплекс Aquahouse Thermal & Beach, предлагащ многообразие от възможности за релакс, възстановяване, спорт и забавления.
В СПА центъра с гореща минерална вода има сауна, парна баня и масаж.


Хотелът е един от ключовите инвестиционни проекти от дългосрочните планове за развитие на курорта като целогодишна морска, СПА и кулинарна дестинация, каза изпълнителният директор на  „Св.св. Константин и Елена холдинг“ АД Елена Косева.
„Откриването на модерния хотел съвпада с честването на 110-годишнината на курорта Св. св. Константин и Елена като морска и СПА дестинация, подчерта Елена Косева. - С него започва историята на морския туризъм и курортното дело в България. Това, което ние правим, е да съхраним традициите и да надградим направеното досега в туризма“, каза още Елена Косева.
За интереса към хотела говори и фактът, че вече са направени резервации и за зимния сезон.