Деца в неравностойно положение засадиха брези в Деня на Земята по инициатива на Фондация "Св.Св. Константин и Елена"

22.04.2016

Деца от Центъра за настаняване от семеен тип "Изгрев" и ЦНСТ към Дом "Другарче" посадиха брезички в Международния ден на Земята. Младежите с готовност дадоха своя принос към обогатяване на Зеления фонд на курортния комплекс "Св. Св. Константин и Елена".
Инициативата "Зелен фонд" в курорта стартира през 2008 г. Оттогава до ден днешен са засадени над 250 дървета от различни приятели на природата. Любопитно е, че засаждането на дърво би могло да е като подарък за рожден ден или по някакъв личен повод. Необходимо е само едно обаждане за заявка в администрацията на курортния комплекс. С последните три липички, които засадиха, младежите в неравностойно положение също се включиха в списъка със залесители на парка в Св. Св. Константин и Елена. За проявата си те получиха сертификат. 
 
Екоинициативата, която обедини младежи в неравностойно положение по повод деня на Земята е на Фондация "Св. Св. Константин и Елена". Мотото на проявата е "Да възпитаваме младите поколения в обич към растенията и зеленината". Освен в курурта, деца в неравностойно положение садиха дървета, храсти и цветя на още две локации. Възпитаниците на помощното училище в село Кривня обогатиха зелените площи на учебното заведение. Младежите от ЦНСТ "Изгрев" също освежиха с нови насаждения двора за външни игри и занимания. 
 
Проявите в деня на земята са в унисон с мисията на Фондация "Св. Св. Константин и Елена" - освен да подпомага материално децата в неравностойно положение, да се грижи и за тяхното възпитание и нравствено усъвършенстване.