За четвърта поредна година iRun с генералната подкрепа на Холдинг Варна АД организират събития от календара на платформата за алтернативно бягане

14.05.2019

“СИЛА, СКОРОСТ И ДОБРИ СЪРЦА 2”
1 тон = 1обиколка = 1 лв 
В ПОДКРЕПА НА “СПИНА БИФИДА И ХИДРОЦЕФАЛИЯ БЪЛГАРИЯ”


За четвърта поредна година „Холдинг Варна“ AД е генерален спонсор на събития от спортния календар на платформата за алтернативно бягане iRun.
Това е второто пролетно издание на маратона с благотворителна цел, в подкрепа на “Спина бифида и хидроцефалия България”. Миналогодишното спортно събитие премина повече от успешно и силно мотивиращо за всички. Средствата, които бяха събрани послужиха за организиране на специализиран рехабилитационен лагер за децата със Спина бифида и хидроцефалия-Варна. Децата също се включиха в маратона, което организаторите очакват да се случи и тази година.  Стартът на спортното мероприятие, под наслов “Сила, скорост и добри сърца - 1 тон = 1 км = 1 лв.”, ще се проведе на 18 май от 10 ч., на входа на Морската градина във Варна.

Идеята на организаторите от  iRun.bg & My Gymbox,  e всички смели хора с добри сърца, които искат да съчетаят спорта с благородна кауза, да се включат в една от двете дисциплини – бягане или силово упражнение. След представянето си участниците ще дарят определена сума, спрямо собственото си постижение.

Организаторите от iRun.bg, My Gymbox и генералният спонсор на събитието „Холдинг Варна“ АД, се пореден път се обединяват в името на каузата, да се подпомогне ежедневието на децата със спина бифида и хидроцефалия във Варна и да съберат средства за организирането на по-различни и трудно достъпни спортни занимания за децата – спускане със зип линия/ тролей, конна езда, преход до хижа, плаване с кану - упражнения и игри много подходящи за тяхното възстановяване и двигателна активност.

Няма ограничения за пол и възраст. Всички желаещи да спортуват могат да се включат в мероприятието, да дарят съобразно постиженията си и регламента – предоставя се алтернатива между бягане и тренировъчен комплекс, включващ вдигане на свободна тежест от земя.

По традиция, в края на събитието има томбола между всички участници с награди от организаторите: карти за безплатни тренировки в my Gymbox; безплатно участие в организирани от iRun събития, награди от спонсори и партньори.
Всички зрители и неучаствали в спортните предизвикателства, също имат възможността да дарят средства.
 
 Подробности за регламента можете да откриете на страницата на iRun.