Курортен комплекс "Св.Св. Константин и Елена" отбеляза двоен празник

21.05.2017

С множество събития Св. св. Константин и Елена отбеляза двоен празник
Денят на Светите Равноапостоли и празник на комплекса започна с тържествена света литургия в манастира

Денят на Светите Равноапостоли и празник на комплекса започна с тържествена света литургия в манастира „Св. св. Константин и Елена“. Тя бе отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, последвана от литийно шествие. Церемонията завърши с традиционния за българските обичаи курбан. Стотици миряни изпълниха двора на храма и църквата, за да се помолят, да запалят свещ за здраве или да благодарят.

И през тази година очакваме ръст на туристите в комплекса, както и разширяване на зеления фонд с новозасадени дървета, сподели Елена Косева, изпълнителен директор на  „Св. св. Константин и Елена холдинг" АД. Отново от европейските страни интересът е най-висок с традиционните пазари Германия, Скандинавските страни, Средна Европа, Полша, Чехия, Унгария, Русия. 
Св. Св. Константин и Елена има едно различно лице, както и град Варна, ние се радваме на природна даденост от множество минерални извори. Вече се позиционираме и на европейската карта с новите възможности за СПА, Уелнес, Рекреационен туризъм. Водите тук са изключително полезни за широк спектър от заболявания: на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, както и редица кожни заболявания. Водите са благоприятни и за отслабване и разкрасяване.“
 Празничната програма продължи в центъра на курорта с открита сцена, на която се изявиха деца от различни детски състави. На поляната с ключовете бе открита сборната изложба на готовите творби от III пленер по скулптура от камък „Докосване до природата“, която е експонирана заедно с дървените скулптури от миналогодишното издание на пленера. Публиката може да разгледа 5-те нови произведения, които допълват откритата скулптурна арт колекция на курорта.
 
Множество различни събития са замислени по повод 110-годишния юбилей на комплекса през следващата година, добави Елена Косева и уточни, че предстои и актуализация на книгата за историята на комплекса, издадена по повод 100-годишнината, която ще даде нови нюанси в каква посока върви курортът през последните 10 години.