Осиновеното от Холдинг Варна вълче Амарок стана баща

01.07.2019

Три женски и две мъжки вълчета се появиха на бял свят във Варненският зоопарк. Родителите са сивите вълци Чикита (7г) и Амарок (4г). За всеобща изненада,  едното от мъжките вълчета се е родило с бяло. Албиносчето и неговите братя и сестри ще сучат от майката до 40-я ден, а след това ще им бъде предложено да опитат и месо. Семейството вълци все още крие и пази малките си от посетители, извеждат ги от бърлогата само рано сутрин и късно вечер, когато навън е спокойно и са необезпокоявани от любопитни погледи. 
Бебетата са второ поколение вълци, родени във варненския зоопарк. Преди 4 г., появата на таткото  и неговите братя, бяха повод за гордост на управата на зоопарка, като първите вълчета, родени там от десет години насам. Тогава осиновителите от Холдинг Варна дадоха легендарното име Амарок на малкия си избраник, защото така се е наричал гигантски вълк от митологията на инуитите - древни ескимоски народи.  Чрез митологичното име те орисаха вълчето да расте здраво, силно и красиво, да радва всички, дошли да се разходят  в горския кът на морската столица, където са събрани множество животни от приказките. 
Ето че днес, на свой ред Амарок, стана баща. Нека малките вълчета да растат обичани, здрави, игриви и да радват всички в своя горски дом, сред прохладата на емблематичната за Варна Морска градина.  
С осиновяването на Амарок Холдинг Варна се включи в стартиралата през 2013 г. кампания "Осинови бебета в зоопарк Варна". Кампанията е в помощ на зоологическата градина, която радва жители и гости на Варна от 1961 година насам.  Нека и други последват този пример, за да запазим най-любимата традиция от детството- за нас и нашите деца- посещението на зоопарка.