Подготовка на кадрите в СПА туризма обсъждат в КК "Св.св. Константин и Елена"

16.02.2018

На кръгла маса обсъждат подготовката на кадрите в СПА туризма
Добри практики и успешно сътрудничество между образование и бизнес представят на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо" МУ-Варна и Св. Константин и Елена Холдинг


За значението на СПА и уелнес туризма за развитието на Варна, като туристическа дестинация на четири сезона, едно от най-важните изисквания е бранша да разполага с високо квалифицирани кадри, които да задоволяват изискванията на европейските и световни стандарти в тази област. Именно това е посоката в която работят през последните пет години екипите на Медицински университет-Варна и Св. Константин и Елена Холдинг.
 
Спа центровете в КК „Св. Константин и Елена" са база за практическо обучение на студентите от МУ - Варна от магистърската програма по „Рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА", както и на студентите от Медицински колеж – Варна  от специалностите „Рехабилитация" и  „Медицински козметик". Учебните планове и програми на университета се обсъждат с професионалистите от бизнеса, а  балнеологичните програми и СПА пакети се разработват със съдействието на академични експерти от МУ – Варна в областта на рехабилитацията, кинезитерапията, физиотерапията, медицинската козметика, рекреативен мениджмънт и маркетинг.

Именно тези добри практики и успешно сътрудничество между образование и бизнес в областта на СПА, балнеология, здравен мениджмънт и туризъм, както и предизвикателствата при разработване на иновативни програми за подготовка  и специализация на бъдещите специалисти ще бъдат представени от 14 до 16 февруари 2018 г. от разширен мултидисциплинарен екип на МУ–Варна и Св. Константин и Елена Холдинг на кръгла маса в рамките 35-ото издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо", което се провежда в София.