Третият конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм ще се проведе на 27-29 септември в най-стария ни морски курорт "Св. Св. Константин и Елена"

21.09.2016

България и в частност Варна може да стане център на здравето в Европа. Това ще доказват експертите, които ще участват в Третия конгрес на  Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА), който ще се проведе на 27-28 септември в най-стария ни морски курорт „Св. Св. Константин и Елена”. Престижният форум се провежда с активната подкрепа на Община Варна и Министерството на туризма.

Събитието ще премине под мотото „Превенция в българските СПА курорти. Тенденция в Европа 2020. СПА и култура от римски времена“. В групата на чуждестранните експерти от Франция, Германия, Италия, Чехия, Португалия, Литва, Естония и др., ще бъдат Тиери Дюбоа, президент на Европейската СПА асоциация (ESPA) , проф. д-р Инга Дора Сигфусдотир - ключов експерт, който работи по проекти на Европейската комисия в областта на здравето на младите хора, Тобиас Биленщейн, мениджър на проекта „Римски СПА дестинации в Европа“, Габор Пап - кмет на унгарския СПА и балнеокурорт Хейвиз, Стефан Шарлопов - председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Организацията ще отбележи 10 г. от създаването си по време на конгреса. 
 
Работните теми, които ще бъдат разглеждани по време на конгреса, са тенденции, проблеми и световен опит в развитието и популяризирането на СПА, уелнес и балнео индустрията, представяне потенциала на българските общини в развитието на минералните ресурси; рекламиране на страната като целогодишна дестинация с уникален балнео и СПА продукт; професионалната подготовка на кадрите за СПА и уелнес центрове и др.

Източник: ИА Черно море