Холдинг Варна АД е основен спонсор на 33-та Национална олимпиада по техническо чертане

25.04.2017Холдинг Варна е основен спонсор на 33-та Национална олимпиада по техническо чертане, която се проведе между 21 и 24 април под егидата  Професионална техническа гимназия – Варна. 
В рамките на три дни 120 ученици от цялата страна, разделени в три възрастови групи от 8 до 12 клас, мериха сили в чертането. Наградени в трите категории са общо 9 ученици.  Паричният награден фонд за деветимата победители е осигурен от Холдинг Варна. 
За първи път в историята на училището Професионална техническа гимназия Варна  има 8 лауреати от 12 клас с оценка „Отличен 6”.  Гимназията се нарежда на трето място в страната по броя на реализиралите се ученици по придобитата специалност.  Успехите на нейните възпитаници предизвикаха интереса на Холдинг Варна, който реши да ги подкрепи в желанието им да докажат възможностите си. 
Ръководството на гимназията изпрати благодарствени писма на изпълнителните директори на Холдинга Ивелина Шабан и Милчо Близнаков. „Вашето партньорство и ангажираност е доказателство за успешно действащ  модел на взаимопомощ между образование и бизнес”, четем в писмата, подписани от директора на гимназията инж. Ирма Дукова.  
Подпомагането на талантливи деца и млади хора в тяхното образование, усъвършенстване и житейска реализация е традиционна и устойчива политика в сферата на обществените и национални интереси, следвани от Холдинг Варна.