Черноморски Маратон "Ракитника" ще се проведе отново край Варна

06.11.2018


За трета поредна година Холдинг Варна АД е генерален спонсор на събития от календара на платфoрмата за алтернативно бягане irun.bg. Черноморски Маратон Ракитника ще се проведе на 18 ноември.
Спортната надпреварата ще се състои съвсем близо до Варна. Маршрутът е привлекателен за участниците тъй като е сравнително нов и неексплоатиран. Местността съчетава гора и море - гледки от едни от най-красивите черноморски местности - Лиман и Ракитник, което прави трасето още по-предизвикателно. 
Разнообразният маршрут включва не само невероятна морска панорама, но и разнообразни терени - черни горски пътища, около 15% асфалтови отсечки, плажен пясък, катерене по каменист терен, затрудняващ каменист плажен терен и др.
Класираните на първите три места мъже и жени ще получат медали и грамоти. Разбира се, всички маратонци имат равен шанс за награди в томболата, която се разиграва по традиция в края на състезанието.
"Отново стартираме различните дистанции в три отделни точки, а финалът е в четвърта локация! Трасето е еднопосочна отсечка, не кръгово или класическото „отиване-връщане“, а новаторско еднопосочно движение от Юг на Север! Стартът на дългата дистанция е в Камчия, а финалът за всички дистанции – кв. Галата. Допълнителните къса и средна дистанция ще имат своите отделни стартови позиции по трасето, финиширайки на същото място", съобщават организаторите от iRun.bg.

 В сутрешният блок на телевизия Черно море, организаторите от iRun издават подробности от тазгодишното издание на спортната инициатива.