ИНВЕСТОР БГ АД
Инвестор.БГ АД е акционерно дружество, регистрирано в Софийски градски съд по фирмено дело №5692/2000 г. и преобразувано с Решение № 2 от 30 октомври 2003 г. в акционерно дружество. Дружеството е регистрирано в Търговски регистър с ЕИК 130277328 на 01 февруари 2008 г. С Решение №474 Е/26.03.2004 г. на КФН  на дружеството е вписано като  публично дружество. Седалището на управлението на дружеството е в гр. София, Република България, бул. Брюксел 1.

Основан през 2000 г. и листван на Българската фондова борса от октомври 2004 г., в момента Инвестор e една от водещите интернет и медийни компании в България.

Компанията е представена във възможно най-широкия спектър в медийната сфера: телевизия Bulgaria On Air, радио Bulgaria On Air, списание Bulgaria On air, лайфстайл изданието Go On Air, както и коментарно-новинарският сайт Bgonair.bg – мястото, където може да намерите всички важни новини от бизнес телевизията на България Bulgaria On Air.
През пролетта на 2013 година мажоритарният пакет от капитала на Инвестор.БГ бе придобит от медийна група Bulgaria On Air с 51,87% мажоритарно участие. 
Чрез притежаваните и управлявани от дружествата в Групата шестнадесет действащи интернет-сайта, компанията достига до 35% от интернет-потребителите в страната по данни на Gemiusза 2014 г.

Медийна група Investor е една от водещите компании на българския онлайн пазар. В портфейла ѝ попадат осем медийни проекта, покриващи ключови сегменти сред потребителите на Интернет. Флагман е сайтът за бизнес и финансова информация Investor.bg, който е и първият продукт на дружеството. 

В портфолиото влизат също най-четеният новинарски сайт в България Dnes.bg, популярният спортен сайт Gol.bg и порталът за активната млада жена Tialoto.bg

Уникални по рода си и като съдържание са също здравният портал с компетентна и достъпна информация от водещи лекари Puls.bg, както и електронното списание за съвременната жена, съпруга и майка Az-jenata.bg

Инвестор също управлява комуникацията и най-голямата общност от млади хора онлайн – Teenproblem.net, както и електронното издание за нови коли и интересните новини около тях, Аutomedia.bg, тематичният онлайн каталог Start.bg; сайтът с най-качествени обяви за недвижими имоти Imoti.net; една от най-посещаваната българска блог платформа с влиятелна и активна аудитория Blog.bg; платформата за качване, съхранение, споделяне и организиране на снимки по категории Snimka.bg; сайтът за запознанства с възможност за таргетиране по пол, възраст и населено място Aha.bg и платформата за обяви за работа, курсове и други обучения Rabota.bg.

Медиите на Инвестор като уникален източник на информация са причина онлайн групата да развива успешно и допълнителни проекти с бизнес и социална насоченост. 

Традиционни такива са например поредицата от дискусии с експерти Клуб Investor.bg; кампанията в полза на обществото на Az-deteto.bg, стимулираща детското четене Забавното лятно четене; здравните форуми на Puls.bg и лайфстайл събитията на Tialoto.bg.
Tематични проекти, радващи се на сериозен успех, са също Kонференцията за инвестиции и валутна търговия Forex Forum, както и Конференцията за образование и бизнес, организирана съвместно с Bulgaria On Air и Bloomberg. 

Не на последно място в портфолиото на компанията се нареждат и едни от първите инициативи на детския портал Az-deteto.bg - Детският велокрос и Зимната детска надпревара, насърчаващи детското здраве. 
 
През 2014 година Инвестор.БГ запазва пазарните си позиции в бранша, като реализира годишен оборот от продажба на онлайн-раклама в размер на 2 605 хил.лв.

От юли 2013 г. Инвестор.БГ ползва правата за излъчване на съдържание от Bloomberg Television, като преди това световният новинарски канал стана основен доставчик на бизнес и финансови новини и предавания за Bulgaria On Air. По този начин сайтовете от медийната група обогатяват значително видео съдържанието си с актуални бизнес новини.

Като медийна компания, основните приходи на Инвестор.БГ АД са формирани от продажба на рекламни услуги изцяло на вътрешния пазар. 

През 2014 година Инвестор.БГ АД има сключени договори за организиране и реализиране на рекламни кампании с водещи рекламни агенции в страната, като Пиеро 97 АД, Аргент 2002 ООД, Медия Пленинг Груп ООД и други, които заемат съществен дял в приходите от продажби.

В последните години компанията традиционно учства в класацията на Делойт за най-динамично развиващите се технологични компании за Централна и Източна Европа Fast 50. През 2009 г. Инвестор бе класиран на престижното 6-то място, а през 2010 – на 5-то място с ръст на приходите  от 1633% и на първо място сред българските компании. През 2011 г. Инвестор бе класирн на 31-во място в Централна и Източна Европаиотновоеводеща компания вБългария.

През 2011 г. Инвестор увеличава капитала си и придобива четири нови интернет-проекта, позиционирани в различни сегменти. Инвесторзакупува уеб-сайта imoti.net, както и компанията "Аз Медиа" ЕООД, чрез коятодобавякъмпортфолиотосиуеб-сайтовете az-jenata.bg, az-deteto.bg и ludimladi.bg. Това позволява на компанията да увеличи както избора на пазара, така и да осигури на своите клиенти нови възможности за рекламно присъствие.
 
2016
Финансова информация
Виж всички анализи и отчети
Над 550 000 читатели онлайн избраха новинарския сайт от медийната група на Bulgaria ON AIR-Dnes.bg в дните на изборите

Над 550 000 читатели онлайн избраха новинарския сайт от медийната група на Bulgaria ON AIR-Dnes.bg в дните на изборите

10.11.2016

Dnes.bg - с рекорден брой потребители по време на изборите за президент в България и САЩ Гордеем се, че можем да предложим на...

Прочети повече >