ТЕЛЕВИЗИЯ BULGARIA ON AIR
През февруари 2012 година екипът на България Он Ер сключи договор за партньорство със световния медиен лидер - Блумбърг. „България Он Ер” е трета сред най-разпознаваемите телевизионни брандове, според класацията My Love Marks.
 „България Он Ер” ООД е с национално разпространение - чрез цифровата платформа. Освен това, програмата на телевизията се разпространява и по кабел и сателит. Програмата на телевизия „България он ер” е 24-часова, излъчва се 7 дни в седмицата и е с акцент върху икономическата и бизнес тематика, пазарните анализи и коментари. Екипът на медиата има ясни цели: да представя обективна и независима информация, да бъде платформа за мнения, да бъде полезна за своите зрители, без да дава готови отговори и решения. Обективност, независимост, задълбоченост и полезност – това са основните критерии, към които се придържаме във всекидневната си работа. 
България он ер информира през целия ден своите зрители за актуалните събития в страната и по света. На всеки половин час в програмата се излъчва хедлайн, а на всеки кръгъл час – новинарски емисии. Уникални за българския ефир са телевизонните формати по телевизия България он ер:
„Денят по България он ер” започва в 6.30 часа със сутрешен блок -  това са 3 часа, всеки ден от понеделник до петък – новини, актуална сервизна информация и качествени бизнес коментари.

„Денят он ер” е 90 минутно вечерно всекидневно информационно предаване, което търси причинно следствените връзки на събитията, съчетава новини и гости на живо с техния коментар по актуалните събития.  

•    „Boom&Bust” - или за ръста и възхода на икономиката, за инвестициите и финансовия оптимизъм, за спадовете, кризата и рецесията.

•    „Брюксел 1” - Как решенията на Брюксел променят всекидневието ни, как експерти, политици и граждани коментират новините от евроинституциите?  

•    „Видимо и невидимо” – предавене, което развенчава митове и се бори с икономическия популизъм, разкрива дългосрочните резултати от всяко икономическо действие или политическа програма.  

•    „Медиите ON AIR” – Един час ефирно време за журналистите. Тези, които правят новините, не се страхуват да застанат с името си зад заглавието и  имат какво да кажат по горещите теми на седмицата. 

•    „InvestOr” – едно предаване, което всяка седмица анализира тенденциите на българските и световните пазарите, корпоративните новини и прави прогноза за тенденциите през предстоящата седмица.  

•    „Клуб Инвестор” – телевизионната форма на клуба на инвестиционната общност в България. Традиционните събития с дискусионен характер в областта на финансовите и капиталовите пазари, агробизнеса, пазара на имоти, предприемачеството и бизнеса, стават достояние и за зрителите в българския ефир.

През 2014 г. Телевизия България он ер се разпространява цифрово с над 85% покритие от населението на страната. Телевизионната дейност е организирана в Телевизионно студио в град София. Новинарски репортажи от страната и от чужбина, се изработват и изпращат в готов за излъчване вид от външни изпълнители, с които БЪЛГАРИЯ ОН ЕР ООД поддържа търговски отношения.


Партньорства
    През февруари 2012 година екипът на България он ер сключи договор за партньорство със световния медиен лидер - Блумбърг.  

    За заснемане и изпращане в готов вид на новинарските си репортажи от страната и чужбина, БЪЛГАРИЯ ОН ЕР ООД поддържа търговски отношения с външни изпълнители. 

    През 2010 год. стартира съвместно сътрудничество на БЪЛГАРИЯ ОН ЕР с националния авиопревозвач “България Ер” за отпечатването на информационно и лайфстайл списание „Bulgaria On Air The Inflight Magazine”, разпространявано на борда на самолетите на авиокомпанията. През 2012 г. започва отпечатването и на издание за туризъм „Go On Air”.

През 2014 г. Телевизия България он ер бе отличена с няколко награди, от които:

    Приз Икономика на светло, който се връчва от Асоциацията на индустриалния капитал и КНСБ и отличават постижения в борбата с неформалната икономика в България.

    Наградата „Златно сърце“ в сферата на образованието получиха и журналистите от медийна група „България он ер“, телевизия Bloomberg и Investor.bg. Трите медии организираха за първи път конференция „Образование и бизнес. На един език ли говорят теорията и практиката? 

    България он ер бе отличена за принос в разширяването на достъпа на младите до култура. Предаването "Медиите ON AIR" получи плакет от наградите ПроКултура.

    Предаването "Темида" на телевизия България Он Ер беше отличено на медийния фестивал „Българската Европа” в Русе, в категория Реформи в съдебната система. 

    Телевизия България он ер бе отличена с наградата Компания на годината 2014 в категория телевизия. Бизнес медията на България спечели наградата в първото издание на конкурса организиран от списание Business Lady и Business Lady Club.

През 2013 г. Телевизия България он ер бе отличена с няколко награди, от които:

    награда „Заедно в благотворителността“ от Фондация „Работилница  за граждански инициативи“ (юни 2013);

    награда „Зелен дебют“ от Green day Forum (юни 2013);

    награда за обективна журналистика от Съюза на юристите в България – за предаването „Темида” ( април 2013);

    през март 2013 г. Съюзът Произведено в България връчи на България он ер „Златна мартеница“. Престижната награда се връчва за цялостен принос в отразяването на проблемите на малкия и среден бизнес;

    през март получи награда от Асоциацията на българските авиокомпании;

    България он ер се нареди в Топ 3 на класацията „Любимите марки“. Това е единствената потребителска класация в България,  в която взеха участие над 15 000 потребители;

    Българската асоциация на собствениците на земеделски земи връчи на България он ер награда за ангажираност и обективно отразяване на проблемите на българското земеделие;

    през януари за втора поредна година Българската фондова борса отличи телевизия България он ер за най-правдиво и професионално отразяване на капиталовият пазар;

    през януари Доника Ризова получи най-високото отличие на гилдията „Златното перо“ от Съюз на българските журналисти за предаването „Медиите он ер” по телевизия и радио България он ер;

    Милена Милотинова, водещ на предаването „Брюксел 1“, спечели награда за обективна журналистика при отразяването на теми за европейския съюз. Наградата се връчва от Съюз на българските журналисти и Клуб „Журналисти за Европа“. ( Декември 2013).
 
2016
Финансова информация
Виж всички анализи и отчети
Над 550 000 читатели онлайн избраха новинарския сайт от медийната група на Bulgaria ON AIR-Dnes.bg в дните на изборите

Над 550 000 читатели онлайн избраха новинарския сайт от медийната група на Bulgaria ON AIR-Dnes.bg в дните на изборите

10.11.2016

Dnes.bg - с рекорден брой потребители по време на изборите за президент в България и САЩ Гордеем се, че можем да предложим на...

Прочети повече >