Вестник "Черно море" навърши 125 години

09.06.2016

На 9 юни 1891 година излиза от печат първия брой на любимия днес на всички варненци всекидневник
125 години обективно, коректно и честно

Преди 125 години журналистиката е била опасна професия. Често се случвало някой недоволен от написаното за него в „газетата“ да срещне на улицата „драскача, който го е окепазил“ и да му лепне два шамара, че и повече – да го научи на коректност. Вестник „Черно море“ е бил един от малкото, чийто журналисти се разхождали спокойно по улиците в края на ХІХ век, защото още от създаването си на неговите страници новините се отразявали честно и обективно.
 
И така вече 125 години. Вестник „Черно море“ не просто е в списъка на подписалите „Етичния кодекс на българските медии“, но всеки един от екипа ни всекидневно го спазва и отразяваме новините от Варна, България и света така, както се случват. За нас е важна добрата новина. Търсим я и я намираме.
 
За нас са важни успехите на децата на Варна, на спортистите на Варна, на културните дейци във Варна, на учените, медиците и всички, които работят за доброто на града ни. За нас добра новина е, когато в града се случват добри неща, които водят до развитието му. Защото 125 г. традиция ни задължава да отразяваме живота във Варна такъв, какъвто е – обективно, коректно и честно! Честит празник и на всички наши верни читатели! 

Марица Гърдева
Черно Море