Как се промени крайбрежната визия на Варна през 2016

30.12.2016


Европейският облик на това ембематично за града място започва да бъде привлекателно за варненци и гости целогодишно

Отминаващата 2016 година за Варна бе наситена от събития в различни сфери, които успяха да оставят отпечатък върху живота в града. Продължиха да се случват редица инфраструктурни подобрения, а част от тях са свързани с Крайбрежната алея на Черноморската столица. Някои от новостите са инициатива на местната управа, а други на частни предприемачи.
 
Работници са започнали да разрушават няколко от заведенията на Крайбрежната алея във Варна в района от детското езерце към сърф базата, информира Moreto.net.
 
Вероятно това е подготовка за реализирането на новия проект, разработен по договор между община Варна и БАН – изграждане на нов мостик на рибарския плаж, който е заложен да стартира в началото на 2017 година.
 
До този момент е премахнат дървеният подиум на бара, намиращ се непосредствено до някогашното Рибарско мостче. В процес на разрушаване са и следващите две заведения за хранене. Реконструкция е започнала и в постройката в съседство.
 
Реконструкцията на мостика цели да реши и проблема с абразията и изнасянето на Северния плаж.
 
След като в началото на летния сезон завърши ремонтът на Централните и Северните морски бани на Крайбрежната алея, ред е модернизацията на района  да продължи с частта от края на Северните морски бани до някогашния Рибарски мост и най-посещаваното място през лятото от варненци и гости на града да придобие завършен вид.
 
Припомняме, че през април тази година търговският пълномощник на фирмата-концесионер на Алея Първа „Лазурен бряг 91", Андрей Василев обяви, че общата инвестиция в ремонта на баните е 9 милиона лева.
 
Европейският облик на това ембематично за града място започва да бъде привлекателно за варненци и гости целогодишно, а посетителите могат да се възползват от ресурсите на морето, въздуха и минералните бани. Място, където всеки  може за миг да забрави своите грижи и да се потопи в крайморската атмосфера.
 
Мястото е идеално и за разходка, и за отдих, а красотата, която се разкри вследствие на обновените сгради не  може да остане незабелязана и неоценена. Новата визия на Централните морски бани, успя да върне варненци на крайбрежната алея, а все повече чужди туристи са привлечени от красотата на варненското крайбрежие.
 
А с приключването на предстоящата модернизация на някогашното Рибарско мостче ще имаме и още един притегателен варненски атракцион!
 
ИА Черно море