Медийна група "Черно море" обявява конкурс за иновативно мислене на тема "Защо да остана във Варна"

03.11.2016

В Конкурса са поканени да участват, с есе по темата, всички ученици от 8 до 12 клас от училищата в гр. Варна. Ако мислите творчески и иновативно, или просто искате да споделите своето мнение по темата, до 15 януари 2017 година можете да изпращате своите произведения, придружени от снимка на автора и кратко представяне (три имена, училище, клас, възраст и телефон за връзка)  на имейл адрес media@chernomore.bg.
 
Всички есета ще бъдат публикувани във вестник „Черно море“ и на сайта на Информационна агенция „Черно море“, www.chernomore.bg, в раздел „култура“.
 
Разбира се за най-талантливите, написали най-интересните, грамотни и иновативни произведения, ще има и специални награди:
 
За класираният на І-во място – телевизор, осигурен от магазин Home Max
 
За ІІ-ромясто – спа уикенд за цялото семейство в четиризвездния Хотел & СПА Азалия, наградата е осигурена от „Свети Свети Константин и Елена холинг" АД
 
За ІІІ-то място – професионално избелване на зъби, осигурено от Дентален център Фармадент
 
Ще има и много специални награди, осигурени от Фондация „Св. Св. Константин и Елена“, от организаторите и от медийните партньори на конкурса.
 
Всички участници ще получат и специални грамоти от Медийна група „Черно море“, а всяко училище, което има свои представители в Конкурса, ще получи и своята „видеовизитка“ в телевизия „Черно море“.
 
Произведенията ще бъдат оценявани от компетентно жури, в състава на което са включени уважавани представители на варненските медии:
 
Луиза Тахмисян - редактор „Новини“ в тв „Черно море“,
Пламен Янков - водещ редактор във вестник „Черно море“,
Елица Виденова – директор на Радио Варна
Даниела Стойнова – кореспондент на БНР във Варна
Наталия Господинова – главен редактор на Дарик радио Варна
Член на журито е и Директорът на Дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна, г-жа Лилия Христова.
 
Председател на журито е управителят на Медийна група „Черно море“ – г-жа Нася Атанасова.
 
В края на месец януари, в ДКС Варна, на официална церемония ще бъдат връчени наградите на победителите в Конкурса.
 
Събитието ще бъде заснето и ще се излъчи в програмата на телевизия „Черно море“.
 
Очакваме ви!
 
РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ:
 
Право на участие имат всички варненски ученици от 8 до 12 клас, изпратили есе на тема „Защо да остана във Варна“, на имейл адрес media@chernomore.bg, до 15 януари 2017 г.
Есето трябва да е с дължина до 2 стр., шрифт „times new rom“, кегел 12. Есета с по-голям обем няма да се разглеждат.
Оценяването в конкурса преминава през два етапа:
 
І етап – оценка от публиката. На този етап публикуваното на сайта на Информационна агенция „Черно море“, www.chernomore.bg, произведение трябва да събере най-малко 50 споделяния в социалната мрежа Фейсбук, за да може да премине за оценка на ІІ етап.
 
ІІ етап – оценка на журито. Жури в състав от 7 представители на варненските медии ще оценява преминалите І етап есета с оценки от 1 до 10. След отпадане на най-високата и най-ниската дадена от журито оценка, всяко произведение ще бъде оценено със средно аритметично от останалите пет оценки. При две абсолютно равни оценки журито взима решение за класирането на произведенията с гласуване.
 
 
Материалите се изпращат придружени от снимка и кратка визитка на участника (три имена, училище, клас, възраст и телефон за връзка).
Анонимни материали или такива, които са подписани само с малко име, или липсва някой от посочените атрибути на визитката, ще имат срок от 72 часа, да отговорят на изискването. В противен случай губят право на участие в конкурса.