Набират проекти за пленера по скулптура "Докосване до природата"-Произведения за градска среда/кашпи във Варна

12.03.2020

Събитието ще се проведе от 7 до 23 май 2020 г.

Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ обявява конкурс за проекти за VI пленер-конкурс "Докосване до природата – Произведения за градинска среда /кашпи“. Събитието ще се проведе от 7 до 23 май 2020 г. на открита площадка в курорта „Св. Св. Константин и Елена“. Регламент за участие може да видите на http://bit.ly/3aGkQNI. 

Крайният срок за кандидатстване е 12 април 2020. Материал за работа е русенски варовик, а размери на камъка 80х80х140. Авторите могат да представят повече от един проект.

Като продължение на тематиката от първите четири пленера за връзката между морето, земята, природата и хората, тази година творческата задача към скулпторите е „Произведения за градинска среда /кашпи/“.

Проектите трябва да бъдат визуализирани под формата на скица, рисунка или снимка на макет и придружени с кратко описание на идеята. Към проектите трябва да бъде приложено и описание на постаментите, на материалите за укрепване и консервация, за да може творбата да бъде представена в завършен вид в парковото пространство на курорта.

Петте творби, които ще бъдат реализирани на петия пленер, ще бъдат определени след журиране.

Необходими документи за кандидатстване са заявление за участие (по образец) - http://bit.ly/39Vn3Fb; творческа автобиография и проект за скулптура по обявената тема на пленера „Докосване до природата – Произведения за градинска среда /кашпи“.

Документация за участие в конкурса ще се приема: на и-мейл foundation@stconstantine.bg, на електронен или хартиен носител по пощата или по куриер, на адрес: Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ к.к. Св. Св. Константин и Елена Административна сграда Варна 9006. За контакти и повече информация: 052 383 943, 0884 41 30 30

VI пленер по скулптура „Докосване до природата“ се осъществява с финансовата подкрепа на „Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД“ и със съдействието на „Скални материали“ АД, гр. Русе – дружеството дарило необходимия камък за изработка на произведенията.


Източник: Черно море