Над 3 500 лв. за деца в неравностойно положение събра кампания "Мартеници" на Фондация "Св.Св. Константин и Елена"

01.03.2017

Успешна благотворителна кампания за празника Баба Марта реализира Фондация „Св. Св. Константин и Елена“. За седма поредна година като кауза в подкрепа на деца лишени от родителска грижа за 1 март, на вниманието на дарителите беше предложен каталог с ръчно изработени мартеници, които доброволци направиха и дариха безвъзмездно за кампанията. Тази година в благотворителната инициатива се включиха близо 40 компании, организации и частни лица, които купиха от мартеничките. Събраните средства - над 3 500 лв. са в полза на децата, настанени в ЦНСТ „Изгрев“, ЦНСТ към Дом „Другарче“, дом „Княгиня Надежда“ и помощното училище с интернат в с. Кривня и ще бъдат изразходвани за творческите и спортните занимания на подрастващите през ваканциите, за летни лагери, за организация на свободното време чрез посещения на различни културни и спортни събития, кино, концерти и развлечения, пожелани от децата. 
                                                                             
На 1 март Фондацията ще спази традицията и всички деца от институциите, които подпомага ще получат подаръци и вкусни изненади. Мартенички ще има и за възрастните хора, настанени в домовете „Гергана“ и „Св. Йоан Златоуст“. 

Фондацията благодари на всички, които помогнаха на благотворителната кампания да приключи успешно – на доброволците, които изработиха моделите и на дарителите, които подкрепиха каузата.

Източник: ИА Черно море