Над 550 000 читатели онлайн избраха новинарския сайт от медийната група на Bulgaria ON AIR-Dnes.bg в дните на изборите

10.11.2016
Dnes.bg - с рекорден брой потребители по време на изборите за президент в България и САЩ
Гордеем се, че можем да предложим на нашите читатели уникални авторски материали, коментари и галерии, които на други места не биха открили, коментира главният редактор Златко Желев

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/press/2016-11-10/dnesbg-s-rekorden-broy-potrebiteli-po-vreme-na-izborite-za-prezident-v-balgariya-i-sashtНад 550 000 уникални потребители избраха водещия новинарски сайт Dnes.bg, за да проследят онлайн всички новини около първия тур на президентските избори в България на 6 ноември и изборите в САЩ на 8 ноември.

Вчера, 9 ноември, потребителите в Dnes.bg са достигнали 200 000, с 40% ръст на дневна база. Прочетените страници в сайта са нараснали с 30% и са достигнали 1,22 млн. Други 100 000 потребители са се информирали за случващото се около избора на Доналд Тръмп за лидер на свободния свят през мобилните си устройства, сочат данните за мобилната версия на Dnes.bg. Ръстът на дневна база там е 37%. Активността на потребителите вчера е била засилена и в коментарите под статиите, като техният брой е нараснал с 30%.

Сходни са резултатите и в деня на президентските избори и националния референдум в България на 6 ноември. Близо 160 000 души са се информирали за новините от деня на Dnes.bg през своите компютри, а други 120 000 – чрез мобилната версия на сайта. Обяснимо, още по-висок е интересът към новините и коментарите в сайта в деня след изборите, на 7 ноември, когато потребителите са достигнали 180 000 в пълната версия (нарастване на дневна база с 37% и ръст от 101% на годишна база). През мобилни устройства информацията на Dnes.bg са следили 85 000 потребители, което е ръст от 30% на дневна база и завидните 82% на годишна база.

"Когато онлайн потребителите избират Dnes.bg във важни и обществено значими моменти у нас и в чужбина, те показват своето доверие към редакционния ни екип. Гордеем се, че можем да предложим на нашите читатели уникални авторски материали, коментари и галерии, които на други места не биха открили. Гордеем се и с това, че само при нас читателите ни имат пълната свобода да коментират новините от деня, които ги вълнуват“, коментира Златко Желев, главен редактор на Dnes.bg.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/press/2016-11-10/dnesbg-s-rekorden-broy-potrebiteli-po-vreme-na-izborite-za-prezident-v-balgariya-i-sasht