Определени са новите четирима стипендианти по програма "Туризъм" на Фондация "Св.Св. Константин и Елена", която се осъществява с подкрепата на Холдинг Варна АД

07.11.2016

Новите стипендианти на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ – амбициозни и силно мотивирани да успеят в професиите си
Четиримата студенти бяха определени сред близо 50 кандидати с отличен успех от 18 български висши учебни заведения и колежи


Амбиция за успешна професионална кариера, желание за развитие на висока компетентност, силна мотивация за постигане на отлични резултати и вяра в собствените сили и възможности – така най-общо описват желанията за развитие в професията, която са избрали да следват четиримата нови стипендианти на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ за зимния семестър на учебната 2016/2017 г. Елка Генова от Аграрен университет – Пловдив и Василена Панчева от Колеж по туризъм – Варна са студентите, спечелили стипендия по програма „Туризъм“, която се осъществява с подкрепата на „Холдинг Варна“ АД. Джанан Саид от Национална спортна академия и Петър Петров от Медицински университет – София са новите стипендианти в област „Здраве чрез СПА“ - програма, реализираща се съвместно със „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“ АД. 

Четиримата студенти бяха определени сред близо 50 кандидати с отличен успех от 18 български висши учебни заведения и колежи. Общото между новите стипендиани в област „Туризъм“ е, че и двете студентки са пълни отличнички през цялото им следване досега, владеят повече от 2 езика и участват активно в различни проекти не само на университетие си, но и на институции и организации, свързани с туризма и услугите. Едната е избрала да се развива в сферата на аграрния туризъм, а другата изучава мениджмънт на свободното време и мечтае да стане сомелиер. Впечатляваща упоритост, воля и сила на характера демонстрират избраните стипендианти по програма „Здраве чрез СПА“. Джанан Саид е трети курс „Кинезитерапия“ в НСА - специалност, насочена към подобряване на физическото състояние на хората, въпреки че самата Джанан е с физически проблеми по рождение. Желанието на Петър Петров да стане отличен кинезитерапевт и да се развива в областта на балнеологията е толкова силно и мотивиращо, че не пропуска лекция или упражнение в университета, въпреки че му се налага всеки ден да пътува по 120 километра с влак до София и обратно до мястото, където живее. 

Със спечелените стипендии и четиримата студенти ще подпомогнат образованието си, а такава е и основната идея на стипендиантските програми на Фондацията – да са в помощ при професионалното развитие на бъдещите специалисти. От 2014 година до сега Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ е инициирала стипендиантски програми в 4 различни области – „Туризъм“, „Социално дело и социален мениджмънт“, „Изкуства“ и „Здраве чрез СПА“, като със стипендии са подпомогнати 18 студенти.