Презентираха с тв филм проекта "Заедно"-фондация Св.Св. Константини Елена и дирекция "Превенции"

11.12.2016

„Фондация „Св.св.Константин и Елена“ презентира с тв филм проекта си „Заедно“, финансиран от общинската дирекция „Превенции“. Това стана на традиционната годишна среща „Община Варна – неправителствен сектор“.

 

Филмът, заснет от тв „Черно море“, показва впечатленията от проекта на 25 деца от ЦНСТ“Изгрев“, с които в продължение на 6-7 месеца са работили студенти-доброволци от ВСУ „Черноризец Храбър“. Малчуганите ентусиазирано разказват за посещенията си в Делфинариума, Планетариума, регатата „Тол шипс“, за интерактивните съзтезания и игри, в които участват.

 

Изводът бе, че крайната цел е постигната. Децата са поставени в позитивна среда, между тях е изградено взаимно доверие, усетили са грижата и вниманието на по-големите и обществото. А, част от резултата е и фактът, че са повишили успеха си в училище.

 

Проектът е само малка част от цялата ни дейност, свързана с подпомагането на деца в неравностойно положение, съобщиха от Фондация „Св.св.Константин и Елена“ пред участниците във форума.

 

На срещата бяха представени общо 11 от 14 малки проекти, финансирани от община Варна през т.г.  Те са за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора. Общата им стойност е 60 000 лв.