Холдинг Варна АД осигури лятна екипировка за плувците от ПСК "Черно море"

12.06.2016

ПСК „Черно море“ спечели отборна титла на “Златна рибка”

С отборен трофей ликуваха най-малките таланти от ПСК „Черно море“ по време на държавното лично отборно първенство във възрастова група „Златна рибка“. Състезанието за момчета и момичета от 9 до 10 г. се проведе на плувен комплекс “Приморски” във Варна.
Черноморци се представиха блестящо и логично спечелиха шампионската титла в комплексното класиране. Те събраха точков актив от 83,53 т., което им отреди лидерска позиция в подреждането. Разликата между първенците и вицешампиона е зашеметяваща – над 30 т. Плувците на пловдивския „Младост“ имат 52,64 т., третият в подреждането – отборът на "Акулите" (Варна) събра 39,67 т. Черноморци са категорични лидери при момчетата с актив от 51,21 т., а представителките на нежния пол от клуба са втори и имат 32,32 т.
В събота първият медал за ПСК „Черно море“ донесе Виктория Радева, която се окичи със злато в дисциплината 200 м свободен стил. След това дойде радостта от невероятното представяне на щафетата, която вдигна шампионска купа на 4х50 м свободен стил. Златни са Самуил Данаилов, Кристиан Стоянов, Максим Манолов и Никола Жеков. Виктория Радева продължи със силните изяви и спечели още бронзово отличие на 50 м бътерфлай и злато на 200 м съчетано плуване. Съотборникът й Никола Жеков е сребърен на 50 м бътерфлай и бронзов на 200 м съчетано.
Дамската щафета на клуба завоюва вицешампионска титла на щафетата 4х50 м свободен стил. За успеха допринесоха Мариета Жекова, Ева Христова, Виктория Милчева и Виктория Радева.
Блестящите изяви на черноморци продължиха и в неделя, когато Виктория Радева заслужи сребърен приз в дисциплината 50 м бруст и златно отличие на 50 м свободен стил. Щафетите на клуба се пребориха за злато и сребро съответно при момчетата и момичетата. Шампиони в щафетата 4х50 м съчетано плуване станаха Самуил Данаилов, Максим Манолов, Никола Жеков и Кристиан Стоянов. Вицешампионки при момичетата са Диана Тодорова, Деница Узунова, Виктория Радева и Мариета Жекова.
От клубното ръководство изразиха радостта си от факта, че успехите на най-малките плувци от ПСК “Черно море” са плод на усилена работа в продължение на месеци. Децата плуваха с прекрасна лятна екипировка, осигурена с любезното съдействие на “Холдинг Варна” АД.
От клуба анонсираха, че стартират кампания по набиране на деца, които ще имат възможността да трупат знания и умения при най-добрите треньори в страната. Родителите на желаещите момчета и момичета могат да получат информация за записването при треньорите от клуба на басейн „Приморски“.
Треньори на талантите в ПСК “Черно море” са Антон Гиляревский, Борислав и Калоян Георгиеви.
 
ИА Черно море
Снимки РАДКА ДАНАИЛОВА